What's going on?

 

The Battle: in the Bag

Geen Festival seizoen dit jaar ivm Covid-19....

Maar jullie kunnen wel een mini Wild Wijn Fest ervaring beleven! Wild Wijn Fest verzorgt deze zomer namelijk meerdere edities van The Battle: in the Bag. Een Wild Wijn Fest Social Distancing proof! Een unieke limited edition stevige canvas Wild Wijn Fest tas gevuld met twee flessen wijn door onze sommeliers en een gerechtje van ons! Wie maakt de fijnste wijn-spijs combinatie?

Check hier voor meer info! of scoor hem gelijk via Buy the Bag

Wild Wijn Fest 24 mei 2020

Een nieuwe editie van het Wild Wijn Fest in de Hortus te Nijmegen. Tijdens het Wild Wijn Fest schenken de sommies de mooiste wijnen en deze worden door de koks gecombineerd met fijne amuses. Bij elk hapje kiezen twee sommies een passende wijn, wie maakt de mooiste wijn-spijs combi? Let the Battle begin!

 

 

Tickets

 

Eten in de Brouwerij zondag 22 maart 2020

 

Sustenance gaat koken in de Brouwerij van Nevel. Een diner met bieren van Nevel, tussen het bier van Nevel. Nevel maakt wilde bieren in Nijmegen. Bieren die niet schreeuwen, maar die veel te zeggen hebben. Een herkenbaar karakter met uitdagende smaken, maar ook verfrissend, doordrinkbaar en laag in alcohol. Met natuurlijk geteelde kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten uit onze eigen omgeving.

 

Tickets

                           

 

 

The Battle: Wine / Beer 8 maart 2020

 

Een spin off van het Wild Wijn Fest. We koken een drie gangen lunch. De biersommelier en de wijnsommelier krijgen van tevoren de ingrediënten te horen en moeten op basis van die kennis een mooie combinatie verzinnen. Tijdens de lunch laten ze je weten waarom ze voor die combi hebben gekozen. En dan the proof of the pudding: we gaan samen proeven. Ben jij team kroon of team kurk?  

 

 

            

 

Tickets

 

 

 

Eten bij Arentz maandag 24 februari 2020

Pop up restaurant in een Wijnbar

Sustenance. Food for thought serveert drie hartige gangen in Wijnbar Wijn bij Arentz. 

 

Samen met de sommeliers van Wijnbar Wijn bij Arentz gaan we een hele bijzondere wijn-spijs avond verzorgen. Voor deze mini pop up zijn slechts enkele kaarten te verkrijgen.

 


Tickets

 

 

 

 

Solid Coffee & Liquid grapes 02 december 2019

De koffiebar aan de haven wordt voor een avond omgetoverd tot gastronomische pop-up. De mensen van Blommers aan de haven schenken fijne begeleidende dranken bij het, op koffie en thee geïnspireerde, 4-gangenmenu. 

 

 

 

                           Tickets

 

 

 

 

 

 

Groenten in de Hoofdrol

Op een prachtige herfstdag verzorgden we een lesdag voor CT studenten van Aeres Hogeschool Wageningen. De lesdag had als thema koken met groenten in de hoofdrol. Eerst met z'n allen oogsten in de moestuin Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin om vervolgens te koken bij Het Kook College Wijchen. Zonder boodschappenlijstje en zonder recepten samen creatieve gerechten maken met groenten in de hoofdrol. 

 

Een en al enthousiasme van de studenten! ‘Er zijn zoveel mooie groenten die je niet kent.’ ‘Super leerzaam om gerechten te zien die zijn samengesteld uit alleen groenten. Je mist het vlees niet.’ 

Wild Wijn Fest 19 mei 2019

De organisatie van dit gezellige wijn-spijsfestival heeft het stokje overgedragen aan Sustenance! wij mogen dit festival voortzetten in de wilde tuin van de Hortus Botanicus bij Park Brakkestein. We verzorgen een Wild Card, waarbij 5 amuses telkens gecombineerd worden met een wijn, waarbij keuze is uit 2 opties, enthousiaste sommeliers uit Nijmegen en omstreken vertellen waarom zij vinden dat hun wijn het beste bij de amuse past en proberen elkaar af te troeven... Waar kies jij voor?

 

Er wordt lekkere muziek verzorgd door het Bojangles kwartet en we mogen genieten van het lekkers van JP Vinken en smullen met Streekbakker Jorrit die een heerlijke pizza in zijn houtoven bakt, voor de mensen met grotere trek.

Goat meets Wine

Een kleinschalig evenement waarbij het boventallige bokkenvlees in Nederland centraal stond. In samenwerking met Blommers bar aan de handelskade in Nijmegen hebben we een gezellige avond verzorgd met de focus op natuurwijn en bokkenvlees. 

European Green Capital 2018 Nijmegen 

De uitreiking van de prijzen voor beste groene reisbestemmingen van GreenDestinations.org, werden gevolgd door een 5-gangen diner dat wij met veel plezier hebben mogen verzorgen. bietenworstjes, kombucha, ketchup van gefermenteerde oesterzwammen en limonade van citroen-afrikaantjes, het kon niet op!

Wild Wijn Fest September 2018

Hèt Wijn Spijs evenement van Nijmegen en omstreken! 

Workshop: Farm to Table

Deze workshop geeft inzicht in het direct koken uit een tuin en welke mogelijkheden er zijn als je kunt plukken waar je zin in hebt. Onze deelnemers kregen basisrecepten mee en met dit als uitgangspunten werd er naar hartenlust geoogst bij De sfeer van Willems in Wijchen. Vervolgens zijn de producten en de deelnemers de keuken van het Kookcollege Wijchen ingedoken om de meest verse producten tot een heerlijk diner te bereiden. 

 

Duurzaam Diner?!

De geboorte van Sustenance, ons werk als kok levert zoveel vragen op, dat we er iets mee wilden doen! Welke impact heeft mijn product op het milieu? Is die impact iets om rekening mee te houden? In hoeverre is dat mijn verantwoordelijkheid en welke rol kan ik spelen in een betere wereld, zowel sociaal als ecologisch?

Deze vragen stelden wij onszelf en onze gasten tijdens het Duurzaam diner, met vraagteken en uitroepteken, want wat is nou duurzaam? Is gastronomie per definitie een luxe en dus niet duurzaam?

Het was een hele bijzondere avond, dank aan onze gasten en vrijwilligers.