What's going on?

Wild Wijn Fest 19 mei 2019

De organisatie van dit gezellige wijn-spijsfestival heeft het stokje overgedragen aan Sustenance! wij mogen dit festival voortzetten in de wilde tuin van de Hortus Botanicus bij Park Brakkestein. We verzorgen een Wild Card, waarbij 5 amuses telkens gecombineerd worden met een wijn, waarbij keuze is uit 2 opties, enthousiaste sommeliers uit Nijmegen en omstreken vertellen waarom zij vinden dat hun wijn het beste bij de amuse past en proberen elkaar af te troeven... Waar kies jij voor?

 

Er wordt lekkere muziek verzorgd door het Bojangles kwartet en we mogen genieten van het lekkers van JP Vinken en smullen met Streekbakker Jorrit die een heerlijke pizza in zijn houtoven bakt, voor de mensen met grotere trek.

Goat meets Wine

Een kleinschalig evenement waarbij het boventallige bokkenvlees in Nederland centraal stond. In samenwerking met Blommers bar aan de handelskade in Nijmegen hebben we een gezellige avond verzorgd met de focus op natuurwijn en bokkenvlees. 

European Green Capital 2018 Nijmegen 

De uitreiking van de prijzen voor beste groene reisbestemmingen van GreenDestinations.org, werden gevolgd door een 5-gangen diner dat wij met veel plezier hebben mogen verzorgen. bietenworstjes, kombucha, ketchup van gefermenteerde oesterzwammen en limonade van citroen-afrikaantjes, het kon niet op!

Wild Wijn Fest September 2018

Hèt Wijn Spijs evenement van Nijmegen en omstreken! 

Workshop: Farm to Table

Deze workshop geeft inzicht in het direct koken uit een tuin en welke mogelijkheden er zijn als je kunt plukken waar je zin in hebt. Onze deelnemers kregen basisrecepten mee en met dit als uitgangspunten werd er naar hartenlust geoogst bij De sfeer van Willems in Wijchen. Vervolgens zijn de producten en de deelnemers de keuken van het Kookcollege Wijchen ingedoken om de meest verse producten tot een heerlijk diner te bereiden. 

 

Duurzaam Diner?!

De geboorte van Sustenance, ons werk al kok levert zoveel vragen op, dat we er iets mee wilden doen! Welke impact heeft mijn product op het milieu? Is die impact iets om rekening mee te houden? In hoeverre is dat mijn verantwoordelijkheid en welke rol kan ik spelen in een betere wereld, zowel sociaal als ecologisch?

Deze vragen stelden wij onszelf en onze gasten tijdens het Duurzaam diner, met vraagteken en uitroepteken, want wat is nou duurzaam? Is gastronomie per definitie een luxe en dus niet duurzaam?

Het was een hele bijzondere avond, dank aan onze gasten en vrijwilligers.